USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ
- FAQ

Milloin hääsuunnittelu tulisi aloittaa?

Espanjassa ei ole ruuhkaa varauksissa kirkoissa eikä muissa seremonia paikoissa. Häiden suunnitteluun menee noin 9 -11 kuukautta, jopa vähemmänkin. Alustavien neuvottelujen jälkeen tehdään sopimus hääsuunnittelusta, varataan pappi ja vuokrataan juhlavilla tai muu juhlapaikka. Siitä se kuvio sitten lähtee eteenpäin.

Mitä hääsuunnittelija tekee?

Hääsuunnittelija rakentaa häät pala palalta ehjäksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Hänellä on laajat verkostot palveluihin, joita tarvitaan, kun häitä järjestetään. Hän esittelee palvelut hääparille, joka tekee lopullisen päätökset mitä ja minkä hintaiset palvelut varataan. Hääsuunnittelija pitää huolen siitä, että jokainen pitää sen minkä sopii ja että hääpäivän aikataulu toimii. Hääsuunnittelija on mukana hääjuhlassa siihen saakka, kun palveluita vastaanotetaan ja maksuja hoidetaan. Pyynnöstä hääsuunnittelija voi jäädä mukaan pidempään, mikäli hänen mukanaan oloa illan tapahtumien kulku edellyttää.

Mitä osa-alueita hääsuunnitteluun kuuluu?
Mitä palvelut hääsuunnittelija varaa hääparille?

Kaiken häihin liittyvän: Etsii seremonia ja juhlapaikan. Varaa pitopalvelun tai ravintolan, baarimikon, valokuvaajan, hääkukat, sopii kampauksen ja meikin, tavallista hienompi hääkakku, ohjelmaa; bändi, kitaristi saksofonisti tai viulisti tms. kuljetukset esim. bussilla hääauton tai hevoskärryt.

 

Hääsuunnittelija vuokraa laajaa valikoimaa häätarvikkeita alkaen hääkaaresta, tuolista ja pöydistä. Kaikki varaukset tehdään, kun hääpari on ne hyväksynyt.

Miten vihkiminen on järjestetty Espanjassa ja Portugalissa?

 

Espanja

Espanjan Aurinkorannikolla toimii suomalainen evankelisluterilainen seurakunta, jonka papit vihkivät suomalaisia avioliittoon. Vihkiminen voidaan järjestää alueella olevissa katolisissa kirkoissa tai rannalla, juhlavillan puutarhassa tai paikassa, jossa seremonian järjestämiseen saadaan lupa.  

Siviilivihkiminen on mahdollista, mutta systeemi on erittäin raskastekoinen ja aikaa vievä. Kaikki paperit (mitä pyydetään Suomesta toimittamaan, mm.vanhat avioeropäätökset)tulee kääntää espanjaksi ja hyväksyttää virallisella kielenkääntäjällä joka leimaa ne. Toisella vihittävistä pitää olla paikallinen nie-tunnus.

Portugali

Portugalissa ei ikävä kyllä ole suomalaista seurakuntaa eikä muun maalainen pappi voi vihkiä suomalaisia avioliittoon.

Siviilivihkimisasia on selvityksen alla.

Näissä tapauksissa. kun vihkiminen ei onnistu paikan päällä, on viisasta avioitua Suomessa joko papin edessä tai maistraatissa ja järjestää juhlat joko Espanjassa tai Portugalissa.

Entä jos haluan suunnitella häämme itse tai ystäväni ja sukulaiseni tekevät sen?

Kun käytät hääsuunnittelijaa, saat valmiiksi esitellyt, luotettavaksi todetut ja hinnoitellut palvelut valittavaksi. Säästät aikaa, ja saat kokemukseen perustuvat suositukset. Hääsuunnittelijalla on kokemusta siitä missä järjestyksessä on paras edetä ja varmuutta pitää kaikki langat käsissään hektiseen hääpäivään saakka.

Haluatte varmasti, että sukulaiset ja ystävät saavat nauttia hääpäivästä, tunnelmasta ja yllätyksistä. Tämä toteutuu, kun he osallistuvat hääjuhlaan vieraina. Häiden järjestämisessä on niin monta osa-aluetta, että kun se keskitetään hääsuunnittelijalle, hääparin toiveiden mukaiset häät onnistuvat odotetusti.